Ahmad Bin Ali Stadium

Ahmad Bin Ali Stadium

De bouw van het nieuwe stadion begon begin 2016. Dat gebeurde door de joint venture tussen Al-Balagh en Larsen & Toubro. Na het WK wordt het stadion teruggebracht tot 21.000 zitplaatsen. De renovatie omvat een enorme 'media gevel' met een membraan dat zal fungeren als scherm voor projecties, nieuws, reclamespots, sportupdates, actuele toernooi informatie en wedstrijden. De zitplaatsen werden verhoogd tot 40.740 en alle zitplaatsen kregen schaduw. (bron: Wikipedia)

Al Bayt Stadium

Al Bayt Stadium

Het stadion lijkt op een bedoeïenentent, verwijzend naar de Bedoeïenen, die in dat gebied leven en die vaak in die tenten wonen. Ook de naam van het stadion verwijst naar deze tent, bayt al sha’ar. Het dak van het stadion is zo gebouwd dat het in 20 minuten gesloten kan worden. Er kunnen tijdens het wereldkampioenschap 60.000 toeschouwers in. (bron: Wikipedia)

Al Janoub Stadium

Al Janoub Stadium

Het stadion is initieel gebouwd met een capaciteit voor 40.000 toeschouwers. Na afloop van het wereldkampioenschap zal de tweede ring van het stadion verwijderd worden, en de capaciteit teruggebracht worden tot 20.000 bezoekers. (bron: Wikipedia)

Al Thumama Stadium

Al Thumama Stadium

Het stadion is vernoemd naar een lokale boom, de al thumamaboom. Het stadion is ontworpen door Ibrahim Jaidah en heeft de vorm van een Taqiyah, dat is een traditionele hoed die veel in islamitische landen wordt gedragen. De opening was in oktober 2021. (bron: Wikipedia)

Education Citystadium

Education Citystadium

De bouw begon in 2016 maar doordat het enige vertraging opgelopen was de opening later dan gepland, namelijk op 15 juni 2020. Omdat de opening werd uitgesteld kon ook de finale van het wereldkampioenschap voetbal voor clubs 2019 niet in dit stadion gespeeld worden. Die finale verhuisde naar het Khalifa Internationaal Stadion. Bij de opening van het stadion was de capaciteit 45.350 toeschouwers. Na dat toernooi zal de capaciteit worden teruggebracht naar rond de 25.000 toeschouwers. De bedoeling is dat een deel van de zitplekken wordt gedoneerd aan ontwikkelingslanden. (bron: Wikipedia)

Khalifa International Stadium

Khalifa International Stadium

Het stadion, met een capaciteit van 40.000 zitplaatsen het grootste sportstadion van Qatar, werd geopend in 1976 en in 2005 werd het stadion gerenoveerd. In 2017 ontving het stadion een vier sterren ranking van het Global Sustainability Assessment System (GSAS), dat alle stadions voor het wereldkampioenschap voetbal van 2022 beoordeeld op duurzaamheid. Het stadion voor onder andere de innovatieve, en energiezuinige manier van koelen. (bron: Wikipedia)

Lusail Stadium

Lusail Stadium

Bij het ontwerpen van het stadion heeft men zich laten inspireren door het samenspel van licht en schaduw dat zichtbaar wordt bij een (oosterse) kaarslantaarn of -lamp. Het stadion heeft verder de cirkelvormige basis. Om het stadion heen komt een gracht. Er kunnen 80.000 toeschouwers in dit stadion tijdens het wereldkampioenschap voetbal. Na het wereldkampioenschap zal het voor veel andere dingen gebruikt gaan worden. Onder andere scholen, cafés, sportfaciliteiten en een winkelcentrum. (bron: Wikipedia)

Stadium 974

Stadium 974

Voor de naam van dit stadion gekozen vanwege de exact 974 containers die gebruikt zijn bij de bouw. Tevens is dit het getal het Internationale landnummer voor Qatar. Het stadion is verder modulair ontworpen en op zo'n manier dat het na het toernooi weer weggehaald kan worden. Door de manier waarop het stadion gebouwd is werd er minder materiaal gebruikt, zo werden de bouwkosten laag gehouden. Onder andere de stoelen en het dak opnieuw gebruikt worden. Het stadion werd gebouwd door HBK Contracting. Er is plaats voor 40.000 toeschouwers. (bron: Wikipedia)