Hoe bepaal ik de vraagprijs? Vraag ik te veel of te weinig?
Welke risico’s loop ik? Hoe verkoop ik mijn woning zo goed mogelijk? Hoe stel ik een koopovereenkomst op? Welke notaris moet ik kiezen?

Bij de verkoop van een woning komen veel zaken kijken. Je kunt dit allemaal zelf uitzoeken en oppakken.
Krijg je echter liever advies van iemand die kennis en ervaring heeft op de woningmarkt en die je deze zorgen uit handen neemt? We maken heel graag een afspraak met je. Direct plannen? Volg deze link
De meeste woningen worden via een makelaar verkocht en zijn inzet kan je veel tijd en moeite besparen.

Een NVM-makelaar is op de hoogte van wat er in de markt speelt en spreekt de juiste kanalen aan om een perfecte match tot stand te brengen tussen jouw woning en de koper. Ook kan hij je helpen als je op zoek wilt gaan naar een nieuwe woning.

NVM betekent kwaliteit

NVM staat voor Nederlandse Vereniging van Makelaars o.g. en vastgoeddeskundigen NVM. De NVM is de grootste branchevereniging in de makelaardij en bestaat al meer dan 110 jaar. Als je je woning verkoopt, wil je er zeker van zijn dat alles goed geregeld wordt. Als je kiest voor een NVM-makelaar kies je voor deskundigheid en kwaliteit. Een NVM-makelaar word je namelijk niet zomaar:

  • Iedere NVM-makelaar heeft een afgeronde RMT makelaarsopleiding. Jaarlijks dient hij te voldoen aan de vastgestelde educatieverplichting om zijn kennis up-to-date
    te houden.
  • De NVM-makelaar kent de lokale markt goed en is op de hoogte van alle aspecten van aan- en verkoop en juridische haken en ogen.
  • Hij weet precies welke marketing- en communicatiemiddelen hij moet en kan inzetten voor de verkoop van je woning. Van het maken van advertentieteksten tot de inzet van sociale media. De NVM makelaar heeft tevens een prominente plek op Funda, zodat je huis altijd goed vindbaar is op de grootste huizensite van Nederland.
  • Hij heeft bouwkundig inzicht, kan de waarde van je woning bepalen en houdt zich aan de NVM Erecode. De NVM Erecode bevat gedragsregels
    waar iedere NVM-makelaar zich aan dient te houden.

Aankoop- of verkoopmakelaar?

Als je je bij de aankoop van je nieuwe woning laat begeleiden door een eigen makelaar dan spreek je van een aankoopmakelaar.
Laat je de verkoop van je woning door een makelaar uitvoeren, dan spreek je van een verkoopmakelaar.

Uiteraard kan een NVM-makelaar de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar, maar hij zal bij één woning nooit zowel als aankoop- als verkoopmakelaar optreden. Dit laat de NVM Erecode niet toe, om belangenverstrengeling te voorkomen. De NVM-makelaar behartigt de belangen van zijn opdrachtgever.

Jij kiest toch ook voor ervaren makelaars voor het verkopen van jouw woning?